Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için en önemli etkenlerden biri sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı beslenerek hem fizyolojik hem de psikolojik olarak daha sağlıklı olmak mümkün. İşte sağlıklı bir yaşam için tüyolar.
Gün içinde uyanık olduğumuz ve enerji kaybettiğimiz zaman dilimi dinlenmeye oranla daha fazla olduğu için günlük kaloriyi doğru besinlerle eşit aralıklarla almalıyız.
Paketli gıdalar ve şeker katkılı ürünler vücudun sindirim-emilim dengesini bozarak özellikle bağırsak sağlığını doğrudan etkiler.
Besinlerden en üst seviyede verim alabilmek için besinleri kızartma yerin haşlama, fırınlama yöntemlerini tercih etmeliyiz.
Gün içinde uzun süreli açlık sonucu yediklerimizle şekerimizi ani yükseltebiliriz. Bu durumun engellemesi açısından ana öğünler arasında sağlıklı ara öğünler tercih edilmelidir.
Akciğer kapasitemiz mide doluluk oranına göre artar ve azalır. Vücudun uykuya hazırlanması için sindirim işlemini bitirmiş olması gerekir.
Yeşil beslenme olarak da adlandırılan bu beslenme türünde pişirilmiş ve pişirilmemiş sebzeler, salatalar sık sık yer alır. Posa ve lif kaynakları açısından her öğünde önerilir.
Menülerimiz karbonhidrat, protein, yağ bakımından dengeli ayarlanmalı. Kas kaybı yaşamak ya da yağ depolamak kişinin sağlıksız olabileceğine işarettir.
Hormonlu gıdalar vücudumuzda kimyasal birikimine sebep olabilir. Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeliyiz.
Vücudumuzda biriken toksinleri, kimyasalları, ağır metalleri vücuttan uzaklaştırmak için beslenmede antioksidanları kullanmalıyız.
Kavrulmamış kuruyemişlerin hem besin değeri daha yüksektir hem de sindirimi daha kolaydır.